Tukea lapsiperheille

MLL tarjoaa monipuolista arjen tukea lapsiperheille. Ota yhteyttä:

 

Tilapäinen lastenhoitoapu

MLL Uudenmaan piirin kautta saa edullista lastenhoitoapua kotiin kaikkina vuorokauden aikoina. Lastenhoitoapua voit käyttää omien tarpeittesi mukaan esimerkiksi kun lapsi sairastuu tai vanhemmat haluavat hetken hengähtää, harrastaa tai viettää kahdenkeskistä aikaa. MLL:n lastenhoitajat ovat MLL:n haastattelemia sekä MLL:n kouluttamia. 
 

Perhekummit

Perhekummit ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka toimivat lapsiperheiden arjen tukena. Vauvan syntyessä, vanhempien väsyessä arjen pyöritykseen tai yllättävissä elämänmuutoksissa, voi tavalliselta kanssaihmiseltä saatu apu auttaa parhaiten. Perhekummi kuuntelee, keskustelee ja välittää.
 

Ystävä maahanmuuttajaäidille

Maahanmuuttajaäitien ystävät ovat suomea puhuvia naisia, jotka auttavat maahanmuuttajaäitejä kielen oppimisessa ja suomalaiseen elämään tutustumisessa.
 

Perhekahvilat

Perhekahvilat ovat kotona lapsiaan hoitavien vanhempien kohtaamispaikkoja. Perhekahvilassa tutustut muihin samassa elämäntilanteessa oleviin, saat vertaistukea, uutta tietoa sekä samalla lapsesi saa leikkiseuraa. Lue lisää MLL Laaksolahden perhekahvilatoiminnasta.


Lasten kerhot

MLL Laaksolahti järjestää kerhotoimintaa lapsille. Lue lisää MLL Laaksolahden muskareista sekä liikuntakerhoista.


Vanhempainpuhelin ja -netti

Vanhepainnetin Tietokulma ja Tukivinkit arjen tilanteisiin tarjoavat hyödyllistä tietoa arjen tilanteisiin. Vanhemmuuteen liittyvistä asioista voi myös soittaa Vanhempainpuhelimeen tai kirjoittaa Vanhempainnetin kirjepalveluun. Toinen vanhempi, vapaaehtoinen tehtävään koulutettu päivystäjä, keskustelee kanssasi puhelimessa tai vastaa nettikirjeeseesi. Voit soittaa tai kirjoittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti.